Natuursteenbedrijf Brion | Graniet | Marmer | Arduin | Vilvoorde, Vlaams Brabant, Brussel

Natuursteen

 

Graniet

Kan voor elke toepassing worden gebruikt gezien zijn hardheid en vorstbestendigheid

 

Marmer

Door zijn glimmende en decoratieve uitstraling wellicht de bekendste soort natuursteen.

 

Arduin

Belgische Hardsteen of Arduin heeft klasse, ideaal voor trappen, terassen, grafzerken, ...

Arduin

De Belgische hardsteen wordt ook wel blauwe steen of arduin genoemd. Dit gesteente heeft een ongeëvenaarde klasse. De fossielen welke in het gesteente zitten geven het een ongekende schoonheid en bewijzen dat het letterlijk duizenden jaren oud is. Belgische arduin heeft een heel lange levensduur. In België wordt arduin gewonnen in de provincie Henegouwen en in de streek van de Condroz.

arduinen-omlijsting

De uitgesproken blauwgrijze kleur die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten crinoïden. Crinoïden zijn kleine skeletjes van zeelelies. Zeelelies zijn diertjes die op de bodem van ondiepe zeeën leven. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde, vormde zich in de loop van honderden jaren de blauwe hardsteenlaag.

Belgische hardsteen is een kalksteensoort. Het bestaat voor meer dan 95% uit kalk. Dit duidt al aan dat het wel hard is maar ook enigszins poreus. Het kan dus vrij snel krasjes geven. Daarnaast is kalk gevoelig voor zuren. Dit houdt in dat het een chemische reactie geeft als het in aanraking met zuren komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koolzuur van frisdrank, of het fruitzuur van citroen, sinaasappel en dergelijke. Het gevolg van deze reactie is dat er een vlek ontstaat.

Belgisch hardsteen heeft een veel mooiere uitstraling dan andere soorten zoals de Aziatische of de Spaanse hardsteen. Enkel echt Belgische hardsteen is voorzien van de zo kenmerkende fossielen en schelpjes. De Belgische arduin is vorstvrij, is goed bestand tegen slijk en biedt een compactheid die door geen enkele andere kalksteen wordt geëvenaard

Blauwe steen of arduin is ideaal voor beeldhouwwerkern en wordt dikwijl gebruikt voor kwaliteitsvolle brievenbussen. Ook voor vloeren kent Belgische arduin veel succes dankzij zijn onderhoudsvriendelijk karakter. Verder kan u arduin gebruiken in de badkamer voor badkamermeubels, maar ook terassen, gevel- en muurbekleding, trappen, grafzerken, vensterbanken, dorpels en bestrating en nog veel meer.

Vindt u dit allemaal wat veel informatie, bij H&F Brion vindt u meer dan 75 jaar expertise in het verwerken van Belgische hardsteen. Wij geven u persoonlijk en vakkundig advies. Alle producten worden op maat gemaakt waardoor heel goed kan ingespeeld worden op de wensen van de klant. Neem gerust een kijk op onze toepassingen of realisaties van natuursteen of neem contact op voor een gratis en vrijblijvende offerte op maat gemaakt.

 
You are here: Welkom Natuursteen Arduin

Vakantiekalender

arrow

Van 25 december tot en met 4 januari

Openingsuren

Maandag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Dinsdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Woensdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Donderdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Vrijdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Zaterdag 09:00 - 12:00 | Gesloten
Zondag Gesloten

H&F Brion B.V.B.A.

Hendrik I Lei 340

B - 1800 VILVOORDE


T. : 02 / 251.11.76

F. : 02 / 251.11.76

@ : info@natuursteenbrion.be