Natuursteenbedrijf Brion | Graniet | Marmer | Arduin | Vilvoorde, Vlaams Brabant, Brussel

Natuursteen

 

Graniet

Kan voor elke toepassing worden gebruikt gezien zijn hardheid en vorstbestendigheid

 

Marmer

Door zijn glimmende en decoratieve uitstraling wellicht de bekendste soort natuursteen.

 

Arduin

Belgische Hardsteen of Arduin heeft klasse, ideaal voor trappen, terassen, grafzerken, ...

Natuursteen

Natuursteen is een blok puur natuur. Een gesteente dat men aantreft in de natuur en dat na eventuele bewerking geschikt wordt als bouwmateriaal voor binnen- en buitentoepassing. Natuursteen is een milieuvriendelijk natuurproduct, met een uniek en levendig uiterlijk. Bovendien is het een functioneel en duurzaam materiaal. De aardkorst waarop wij leven, bestaat voor een belangrijk deel uit natuursteen. Daardoor is de voorraad haast onuitputtelijk en wordt natuursteen in vrijwel alle landen gewonnen. De vorming van de aardkorst en dus natuursteen is een ingewikkeld geologisch proces, dat tot op de dag van vandaag doorgaat. Aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn hier het meest tastbare bewijs van. Dit geologische proces bepaalt het uiterlijk en de eigenschappen van natuursteen. Doordat geen plek ter wereld dezelfde geologische ontwikkeling doormaakt, is geen enkele toepassing van natuursteen gelijk.

Natuursteen is gevormd uit afgekoeld vloeibaar gesteente (magma of lava), of uit sediment (zand, klei, kalk) dat onder druk (vaak in combinatie met hoge temperaturen) is versteend. Natuursteen is het hoofdbestanddeel van de aardkorst waarop wij leven. De vorming van de aardkorst en dus natuursteen is een continue geologisch proces, dat zo oud is als de aarde. Van de beschikbare steen in de aardkorst is maar een deel economisch te winnen en te gebruiken. Desondanks zijn er duizenden natuurstenen. Natuurstenen met een vergelijkbare samenstelling en ontstaansgeschiedenis worden in een groep ingedeeld. Tot één groep (bijvoorbeeld 'marmers' of 'granieten') kunnen vele honderden natuurstenen behoren.

Waarom natuursteen

Natuursteen is duurzaam
Natuursteen is extreem duurzaam en ontzettend sterk. Dankzij zijn hoge kwaliteit behoudt dit materiaal zijn eigenschappen, hoe lang het ook ligt. In tegenstelling tot andere materialen die onvermijdelijk verweren. Geen wonder dat de Egyptenaren en Romeinen zo vaak natuursteen gebruikten voor hun binnenvloeren en bestrating.

Natuursteen is esthetisch
Natuursteen staat bekend om zijn niet te evenaren schoonheid. Elke steen integreert zich perfect in zijn omgeving. En wordt nog mooier met de tijd. Beste bewijs: de paleizen, kerken en woningen die met natuursteen werden verrijkt. Eén blik op deze historische gebouwen en u merkt meteen dat de stenen nog niets van hun pracht hebben verloren.

Natuursteen is veelzijdig
Op zoek naar originaliteit? Dan is natuursteen de logische keuze. De natuurlijke variatie is enorm. Geen enkele steen heeft dezelfde vorm, kleur, motieven. Gevolg: uw terras, vloer, weg of andere verharding zijn uniek. Originele creaties zoals u er op deze aardbol geen twee zult vinden.

Natuursteen: een goede investering
Duurzaam én mooier in de tijd ... natuursteen verhoogt de waarde van uw eigendom. Uw project krijgt onvermijdelijk een aanzienlijke meerwaarde. Bent u van plan om uw woning ooit te verkopen? Dan weet u zeker dat de vraagprijs dankzij uw natuursteen een stukje hoger ligt.

Arduin, marmer en graniet

H&F Brion is gespecialiseerd in natuursteen toepassingen van graniet, marmer en arduin of Belgische Hardsteen. Wij maken (tuin)tafels, trappen, werkbladen, vensterbanken, tegels, dorpels,... . Alle producten worden op maat gemaakt waardoor heel goed kan ingespeeld worden op de wensen van de klant. Neem gerust een kijk op onze toepassingen of realisaties van natuursteen.

 
You are here: Welkom Natuursteen

Vakantiekalender

arrow

Van 25 december tot en met 4 januari

Openingsuren

Maandag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Dinsdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Woensdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Donderdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Vrijdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Zaterdag 09:00 - 12:00 | Gesloten
Zondag Gesloten

H&F Brion B.V.B.A.

Hendrik I Lei 340

B - 1800 VILVOORDE


T. : 02 / 251.11.76

F. : 02 / 251.11.76

@ : info@natuursteenbrion.be