Natuursteenbedrijf Brion | Graniet | Marmer | Arduin | Vilvoorde, Vlaams Brabant, Brussel

Kwaliteit op maat gemaakt

 

Grafzerken

Volledig op maat, gemaakt uit graniet van hoog-waardige kwaliteit en met een perfecte afwerking

 

Urnenplaat | Gedenkteken

Een passend en stijlvol gedenkteken uit natuursteen geplaatst op een urnengraf

 

Diversen

De natuurlijke charme van natuursteen kent vele toepassingen: tafels, trappen, keuken, dorpels,...

Onderhoud is behoud

Hardsteen en marmer bevatten kalk. Hierdoor zijn ze niet ongevoelig voor zuren, zoals zure regen. Na verloop van jaren verweert dit materiaal. Uw kostbaar natuursteen behoudt langer zijn uitstraling met het juiste onderhoud. Het verdient de voorkeur het natuursteen schoon te maken met schoon water en een zachte spons of een doekje. In geval van een ruw oppervlak kunt u enkele keren per jaar ook een klein beetje chloor gebruiken (maar niet in of op de letters). Wij raden u sterk af bijtende producten of middeltjes als autowas die een mooie glans zouden geven te gebruiken, aangezien deze producten de natuursteen kunnen aantasten.

Hieronder vindt u een overzicht van onze behandelingen:

Schuren
Als de vloer ernstig is beschadigd of ongelijk ligt is schuren vaak de oplossing. Hierdoor wordt een laagje verwijderd waardoor een nieuwe gladde toplaag ontstaat. Bovendien wordt de vloer egaal, glad en hoogteverschillen verdwijnen.

Polijsten
Voor een mooi en glanzend resultaat is polijsten na het schuren een prachtige afronding. Hierdoor ontstaat een hechtende toplaag waardoor meer tekening in het materiaal zichtbaar wordt.

Kristalliseren
Kristalliseren is mogelijk op diverse kalkhoudende natuursteen soorten. Hierbij wordt de natuursteen voorzien van een nieuwe verharde toplaag. Dit geeft een hoge glans, meer vuilbestendigheid en minder slijtage. Deze methode kan ook als tussentijdse behandeling worden uitgevoerd.

Vragen?
H&F Brion heeft al meer dan 75 jaar ervaring in het maken van toepassingen uit natuursteen. Wij helpen onze klanten graag verder met hun vragen over onderhoud van natuursteen.

 

In de kijker

Het graf van uw geliefde

Soms kan men door omstandigheden niet regelmatig naar de begraafplaats van zijn dierbare overle-dene gaan. Voor personen die zelf moeilijk ter been zijn of die te ver wonen, is dit soms een bekommernis. Daarentegen is het onderhoud van de grafzerken meestal ten laste van de nabestaanden. Bij H&F Brion bieden wij u de mogelijkheid om deze taak door ons te laten uitvoeren. Met onze kennis van natuursteen zorgen we voor een optimaal onderhoud en levensduur van uw grafzerk.

Lees meer
You are here: Welkom Home

Vakantiekalender

arrow

Van 25 december tot en met 4 januari

Openingsuren

Maandag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Dinsdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Woensdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Donderdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Vrijdag 09:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Zaterdag 09:00 - 12:00 | Gesloten
Zondag Gesloten

H&F Brion B.V.B.A.

Hendrik I Lei 340

B - 1800 VILVOORDE


T. : 02 / 251.11.76

F. : 02 / 251.11.76

@ : info@natuursteenbrion.be